Den avskalade och bearbetade solroskärnan är känd som bageriets solroskärna. Bageriklass skiljer sig från konfektyrklass eftersom den har en rund form och stor storlek. I kärnan av bageriklassen är oljeantalet högre. Det är därför det är mörkare i färgen. Men om vi pratar om konfektyrkvalitet har den en blek färg, stor storlek och fast konsistens.
Solrosfrön, konfektyrsprung
Ursprung av solrosor är Peru och Mexiko. De är en av de första växterna som odlas och används av infödda amerikaner i tusentals år. När spanjorerna förde dem till Europa blev Solrosolja väldigt känd och spred sig senare också till andra länder. Blommorna på denna växt producerar mycket frön, inneslutna i sina grå eller svarta, tår-droppformade skal.
Hur man använder Solrosfrön, Konfektyr
Konfektyrsolrosfrön används främst i bageriprodukter och Solrosolja. De kan också tas som snacks.
Solrosfrön, Konfektyr Storpack
Köp Solrosfrön, Konfektyr i grossistvolymer hos vårt företag. Förpackade i 25 kg påsar kan vi leverera alla företag som behöver denna artikel, oavsett om det är en enskild påse eller en full behållare.