I vissa områden i Mexiko växer kornamarant som en livsmedelsgrödan, men det växer också i områden som Indien. Förutom amarantkorn finns det amarantkorn och olja. Amarantolja extraheras från amarantkornen som har många kommersiella användningsområden. Amarantkornet har en slät konsistens, som är något jordnära och nötig. Men om vi ser exakt ut är amarant inte ett spannmål; det är ett frö som är naturligt glutenfritt. Det är en utsökt ekologiskt odlad mat och ett mångsidigt och hälsosamt tillskott i din frukostmeny. Vid tiderna av festivaler används det också för att göra godis, känt som alegría. Just nu säljs de flesta producerade amarantkornen i hälso- och livsmedelsbutiker.
Amarantfröets urpsrung
Olika arter av amaranten som odlas i korn har en gammal historia på 8000 år. Amarantens växter betraktas som de pseudokärnor som odlas för sina stärkelsefrön. Men de kan inte placeras i klassificeringen av en familj av spannmål som ris och vete. Olika arter av amaranten såsom Amaranthus cruentus L, Amaranthus hypochondriacus L och Amaranthus caudatus L används fortfarande som korn. Grödorna i amarantkornet är jämförbara med majs eller ris.
Hur man använder amarantkorn
Aztekerna använde amaranten för tortillor, atol och tamales. Dessutom använder de också dessa korn, majs och agave för att bilda sina gudars former i deras heliga månad Huitzilopochtli. När amarantens frö rostas dyker det som popcorn. Det kan också mals i mjölet så att det kan användas för att göra nudlar, bröd och en bra ersättning för mjölet. Du kan göra ett utsökt tillskott till smörgåsarna och salladerna genom att gro ut amaranth-groddarna. Du kan också laga amarantens korn i stället för masskorn som ris och lägga dem till dina favoriträtter. Amaranth är också mycket populärt för att lägga till det till din frukost som havregryn.
Amarantkorn Grossistförsäljning
NutriBoost är ett grossistföretag för Amaranth Grains. Därför är denna artikel tillgänglig i bulk och privat märke för våra kunder. Minsta orderkvantitet börjar vid 20 kg.