Pumpa har ätbara frön som också kallas pepita de calabaza. De klassificeras som A eller AA och växer utan skal. Detta förklarar också deras förkortning “GWS” som betyder; odlad utan skal. Du borde veta att det finns två sorter av pumpafrön. De kan antingen odlas utan hud eller glans. När du jämför dem båda är färgen på glansvarianten något ljusare. Vi har certifierade ekologiska gårdar där vi odlar våra ekologiska pumpafrön. Vi använder inga insektsmedel eller fungicider eller konstgödsel. Det är därför det är fördelaktigt för alla, som djur, människor som använder produkterna och mikroorganismer i fälten. Djurfoder tillverkas också av pumpakött som är oanvändbart för produkter och som är rester från oljepressning. I USA används fruktköttet som basfoder som bearbetas och konserveras. Pumpor behöver ett år för perfekt odling. Vanligtvis växer stjälken på växten på marken, men om du binder den kan den också klättra. Den har måttliga grenar och långa stjälkar. Blommor börjar dyka upp på bladaxlarna efter några veckors sådd.
Ursprung för Pumpafrö
De ursprungliga arterna av pumpor finns i Central-, Syd- och Nordamerika. Det är därför det anses vara en inhemsk frukt i Amerika. Det ärvda namnet på pumpa är “pepita” som härrör från den spanska frasen “pepita de calabaza”, som betyder “litet squashfrö.”
Hur man använder Pumpafrö
Pumpafrön är mycket bra att använda i många bageriprodukter och kan tas som mellanmål efter rostning. När dessa frön rostas ger de en nötig och kryddig smak.
Pumpa GWS AA Storpack
Vi levererar pumpa gws aa på grossistbasis. Hämtas direkt från Kina, du kan lita på vår flexibilitet och stora tillgänglighet.