Bland alla oljeväxter har sesam den högsta oljemängden. Det är också en av de äldsta grödorna i världen. Flera kök runt om i världen använder sesam som matlagningsingrediens. Sesamfrö är ätbart på båda sätten, med och utan skalet. När skalet är intakt har sesamfrön en gyllenbrun nyans. När den är skrovad har den en benvit färg som blir brun efter att den rostats.
Sesamfrön, Neutral Ursprung
Sesam eller Sesamum indicum är en årlig växt som växer rakt och tillhör familjen Pedaliaceae. Det kallas också benna och odlas för sina frön i tusentals år. En rik smakolja extraheras från dess frön, som används för smaksättning och mat. Det har flera andra typer som finns i Afrika och vissa i Indien. Det odlas i de tropiska regionerna i världen för sina ätbara frön. Sesamplantans frön växer i sina skida. År 2016 var världens sesamfröproduktion 6,1 miljoner ton och de största producenterna var Sudan, Indien, Tanzania och Myanmar.
Hur man använder sesamfrön, neutralt
Sesamfrön används mest i Asien och Mellanöstern för matlagning. Halvah är en av de mest kända söta rätterna som är gjorda av krossade och sötade sesamfrön. Människor i Nordamerika och Europa använder detta utsäde för att garnera och smaksätta olika livsmedel, särskilt bakverk.
Sesamfrön Neutral Storpack
Käll dina sesamfrön Neutral från ett grossistföretag som NutriBoost. Var noga med att kontakta oss när du letar efter små eller stora volymer av just det här föremålet.