Sesam är känt som en av de äldsta grödorna i världen. Jämfört med andra oljeväxter har de mest oljeinnehåll. Det används i kök över hela världen på grund av dess nötaktig smak och rik smak. Det ser mycket ut som det svarta fröet eller nigella sativa. Människor blir förvirrade och kallar det med namn på lökfrö och svart kummin. Du borde veta att de alla är olika och inte blir förvirrade av sitt utseende. Sesamum indicum är en växt som har odlats i tusentals år. Den har fruktkuddar som innehåller oljiga, små och platta frön som kallas Black Sesame Seeds. Det finns många färgvarianter av sesamfrön som brunt, vitt, svart, guld, grått och solbrunt. När skalet av det svarta sesamfrön avlägsnas blir det till vitt sesamfrö, eftersom det efter att ha tagits bort kornets skrov avslöjas dess vita inre delar. Genom att ta bort skrovet kommer fröet också att ha olika näringsämnen och smaker.
Hur man använder sesamfrön, svart
När det gäller frön i köket kan de användas på många sätt. Du kan strö dem på sallader, risrätter, grönsaker och nudlar. De kan också användas för att belägga fisk för krispig beläggning eller till och med i bakade föremål. Sesamfrön används i alla typer av matlagning i Asien, Afrika, Mellanöstern och Medelhavet. De svarta frön är rikare på smak med nötig smak men har mindre olja. Det är anledningen till att de är vana vid att ge sista handen åt maten. Dessutom erbjuder de en estetisk touch till maten på grund av sin unika färg. I Kina och Japan använder människor svarta sesamfrön i godis som glass, mochi och kakor.
Sesamfrön Svart Storpack
Köp dina sesamfrön svart från ett grossistföretag som NutriBoost. Var noga med att kontakta oss när du letar efter små eller stora volymer av just det här föremålet.