Amarantmjöl produceras från dess huvudsakliga källa, amarantväxten. Växtens frön jordas ner, vilket gör den till mjöl. Den kan användas för bakning eller blandas med andra mjöl. Amaranth-växtfrön som används för att göra Amaranthmjöl kommer i olika färger som rosa, vitt, guld och solbränna, men det beror på arten. Du kan använda Amaranth-mjöl för bakning för att ge dina rätter en söt och utsökt smak. Människor anser att amarant är en flingor, som vete och havre, men det är det inte. Även om det har liknande applikationer och näringsämnen som spannmålen, skiljer det sig helt från spannmålskorn.
Amarantmjöl ursprung
Den största producenten av amarant var Aztec-imperiet, som var kraftfullt i centrala Mexiko på 1400- och 1500-talet e.Kr. Efter bönor och majs var amarant den 3: e stora grödan som producerades i imperiet. Det namngavs efter ett grekiskt ord som betyder ”evig” eller ”odödlig”. Det visar stabiliteten och mångsidigheten hos detta frö.
Hur man använder amarantmjöl
Aztekerna använder amarant för att göra tortillor, atole och tamales. När Huitzilopochtli, deras heliga månad, börjar, använder de agave, majs och amarant för att skapa sina gudars avgudar. För att göra dina favoritbakningsrätter som snabbbröd, flatbröd, pannkakor, kex och pizzadeg, kommer amarantmjöl att vara det perfekta tillskottet till ditt lilla bageris kök.
Amarantmjöl Grossistpris
NutriBoost är en grossist av Amaranth Flour. Därför erbjuder vi denna artikel i bulk och privat märke till våra kunder.