This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Beskrivning
Botaniskt namn Amaranthus caudatus
Paketstorlek 20-25 kg
Minimum antal 20-25 kg
Origen Indien
Utseende Pulver
Tillgänglighet Grossist, Privat märke
Kvalitet Organisk
Användbart liv 24 månader
Portions storlek ¼ kopp
Kategori Mjöl 

 

 

Amarantmjöl produceras från dess huvudsakliga källa, amarantväxten. Växtens frön jordas ner, vilket gör den till mjöl. Den kan användas för bakning eller blandas med andra mjöl. Amaranth-växtfrön som används för att göra Amaranthmjöl kommer i olika färger som rosa, vitt, guld och solbränna, men det beror på arten. Du kan använda Amaranth-mjöl för bakning för att ge dina rätter en söt och utsökt smak. Människor anser att amarant är en flingor, som vete och havre, men det är det inte. Även om det har liknande applikationer och näringsämnen som spannmålen, skiljer det sig helt från spannmålskorn.

 Amarantmjöl ursprung

Den största producenten av amarant var Aztec-imperiet, som var kraftfullt i centrala Mexiko på 1400- och 1500-talet e.Kr. Efter bönor och majs var amarant den 3: e stora grödan som producerades i imperiet. Det namngavs efter ett grekiskt ord som betyder ”evig” eller ”odödlig”. Det visar stabiliteten och mångsidigheten hos detta frö.

Hur man använder amarantmjöl

Aztekerna använder amarant för att göra tortillor, atole och tamales. När Huitzilopochtli, deras heliga månad, börjar, använder de agave, majs och amarant för att skapa sina gudars avgudar. För att göra dina favoritbakningsrätter som snabbbröd, flatbröd, pannkakor, kex och pizzadeg, kommer amarantmjöl att vara det perfekta tillskottet till ditt lilla bageris kök.

Amarantmjöl Grossistpris

NutriBoost är en grossist av Amaranth Flour. Därför erbjuder vi denna artikel i bulk och privat märke till våra kunder. 

This website needs you to allow the use of cookies as described in our