Parameter | Beskrivning |
Botaniskt namn | Theobroma cacao |
Paketstorlek | 25 kg |
Minimum antal | 25 kg |
Origen | Afrika, Sydamerika |
Utseende | Bönor |
Tillgänglighet | Storpack, Privat märke |
Kvalitet | Organisk och konventionell |
Användbart liv | 24-36 månader |
Portions storlek | 1 oz / 28 gram |
Kategori | Superfoods |
Heirloom träd skördas på små gårdar i Amazonas skogar i Afrika och Peru. Det här är källan för att få kakaobönor. Dessa bönor skördas, rengöras, sorteras och torkas mycket noggrant. Kakaobönor är smakmakarna och råvarorna för choklad. Dessa bönor kan erbjuda kakaosmör och andra fasta kakaosubstanser som ska extraheras.
Kakaobönor, råa ursprung
Det kakaoträdets botaniska namn är Theobroma cacao, och det är källan till choklad. Kakaobönor eller kakaobönor används i grunden för att göra choklad och skördas från detta träd. Frukten på detta träd kallas skida, och bönor är frön av denna frukt. Skalet på skida är ljust färgat och har ett mycket hårt skal. De växer på grenarna på ett träd i form av kluster. Först är dessa skida små doftande små vita blommor som kallas blomkål. Dessa blommor växer på de åldrade grenarna på ett träd.
NutriBoost erbjuder kakaobönor som kommer från Peru och Afrika. I Peru växer de främst i skogsregionerna Amazon, Junín, Cusco, Ayacucho och San Martin. Smaken på kakaobönorna är bitter, precis som osötad choklad.
Hur man använder kakaobönor, råa
Den kan användas som; mala med kaffe, skala och sedan äta, rosta, krossa och tillsätt till smoothies, müsli, glass, spårblandning, kaksmet eller som en ersättning i recept eller desserter för chokladchips.
Kakaobönor råa Storpack
Köp kakaobönor råa i stora mängder från NutriBoost. Förvänta dig låga orderkvantiteter, konkurrenskraftiga priser och hög kvalitet. Vi erbjuder privat märke och storpack.