This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parameter Beskrivning
Botaniskt namn Oryza sativa
Paketstorlek 25 kg
Minimum antal 25 kg
Origen Nederländerna
Utseende Benvitt, brunt pulver
Tillgänglighet Storpack, Privat märke
Kvalitet Organisk, konventionell
Användbart liv 12-24 månader
Portions storlek 100 gram
Kategori Mjöl

Rispulver eller rismjöl tillverkas genom att krossa fint ris. Efter att ha tagit bort det oätbara ytterskrovet av fullkornsris får vi brunt rismjöl. Rismjöl är glutenfritt, det är därför det kan användas i stället för vetemjöl. Du kan också använda rismjöl som förtjockningsmedel.

Rismjöl, brun ursprung

Före 6000 f.Kr. i södra Kina odlades ris för första gången. Efter en tid började det spridas i Indien, Thailand och Vietnam. Just nu ansvarar Indien och Kina för att producera 50% av allt ris i världen. De stora staterna i USA som huvudsakligen producerar ris är Arkansas, Louisiana och Kalifornien.

De delar av världen där ris används som en viktig livsmedelsingrediens, använder mest rismjöl istället för vetemjöl. Det blev den viktigaste ingrediensen i bakvaror och bearbetade livsmedel snabbt efter att det introducerades i de västra länderna på 1980-talet. 90% av världens risodling och konsumtion sker i Asien.

Brunt ris har en mörk färg och hård konsistens. Det är därför det främst används för att göra bröd och kakor efter att ha krossats.

Hur man använder rismjöl, brun

Brunt rismjöl tillverkas efter att ha krossat 100% rent fullkornsbrunris. Detta mjöl ger nötig och mild smak. Det är glutenfritt rismjöl. Det är därför du kan använda den i glutenfria bakningsrecept, tjockare såser och såser, för att göra bröd, muffins och pannkakor.

Rismjöl Brun Storpack

Letar du efter en rismjölgrossist? Låt oss hjälpa dig med hög kvalitet och ett brett utbud av ingredienser. Allt direkt köpt från Ursprung. 

This website needs you to allow the use of cookies as described in our