This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Beskrivning
Botaniskt namn Pinus pinea
Paketstorlek 10 kg (2×5 kg)
Minimum antal 20 kg
Origen Ryssland
Utseende Små frön
Tillgänglighet Storpack, Privat märke
Kvalitet Organisk, konventionell
Användbart liv 12 månader
Portions storlek 2 msk
Kategori Nötter

 

 

Tallnötter anses inte vara nötter. De är frön av olika typer av tallar som kan ätas. De sträckta frön av pinjenötter är av elfenbensfärg och ger dig en smidig, nötig och söt smak. De är mycket intensiva även om de är små i storlek. Du kan lägga till denna goda ingrediens i dina snacks eller recept.

Tallnötter Ursprung

Om vi ​​ser den exakta definitionen av pinjenötter är det frön av tall som finns under skalorna av kottar. De används från paleolitiska tider när människor jagade efter liv. Du hittar tallar över hela världen, vilket innebär att varje civilisation har förtärat det. Det finns tre huvudarter av pinyon-tallar i Nordamerika: mexikansk pinyon (Pinus cembroides), enbladig pinyon (Pinus monophylla) och Colorado pinyon (Pinus edulis). Det finns också åtta andra pinyontyper, men de används i liten utsträckning. De är Parry pinyon (Pinus quadrifolia), sockerträd (Pinus lambertiana), Torrey pine (Pinus torreyana), Coulter pine (Pinus coulteri) och grå tall (Pinus sabineana). I detta område kallas nötter med det spanska namnet pinyon furu, som är piñón (plural: piñones).

Hur man använder tallnötter

Pinjenötter kan läggas till sallader, fisk, grönsaksrätter och kött. De kan också användas i bageriprodukter och göras till pesto.

Tallnötter Storpack

Håll dig före konkurrenterna och hämta direkt från ett grossistföretag för pinjenötter, som NutriBoost. Vi är belägna i en strategisk del av Europa. Nära den holländska hamnen Rotterdam har vi möjlighet att importera varor och distribuera dem effektivt över hela Europa. 

This website needs you to allow the use of cookies as described in our