This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

 

Parameter Beskrivning
Botaniskt namn Cinnamomum Verum, Cinnamon Zeylanicum
Paketstorlek 20-25 kg
Minimum antal 20-25 kg
Origen Indonesien, Madagaskar, Sri Lanka
Utseende Pulver
Tillgänglighet Storpack, Privat märke
Kvalitet Organisk, konventionell
Användbart liv 12-24 månader
Portions storlek 2-4 gram om dagen
Kategori Örter & kryddor

 

 

Den inre barken av Ceylon kanel är källan för att få kanel Zeylanicum. De välkända producenterna av kanel Zeylanicum är Madagaskar, Sri Lanka och Indien. Den enda ursprungliga Ceylon-kanelen som anses historiskt ”sann”, kommer från Sri Lanka. Även om de andra kanelerna också är av samma art, anses de vara ”inte sanna” och kallas kassia. De prissätts annorlunda, därför är det viktigt att ange vilken sort du behöver.

Ursprung för Kanelpulver

Kanel anses vara mycket gammal och har använts av egyptierna redan 2000 f.Kr. Kanelsträdens stjälkar klipps och bearbetas sedan genom att skrapa bort deras yttre bark. På grund av detta lossnar den inre barken och tappas sedan av i stockrullar. Därefter torkas rullarna i ett par timmar och skärs sedan av till rullar runt 10 cm. Dessa rullar males senare till pulver.

Hur man använder kanel

Kanelpulver kan användas på många sätt, till exempel i kryddiga drycker och desserter. Olika arter av Cinnamomum är källan för att få kanelpulver. I Asien odlas Cinnamomum-trädet, främst i Vietnam, Kina och Indonesien. De används också för en söt arom, med en unik och kryddig smak, som extraheras från den eteriska oljan som kallas cinnamaldehyd. Kanel trädet måste växa i två år för att ge kanel. Efter två år har trädet huggits i stubbar och då kommer många små knoppar att dyka upp. När dessa skott blir tjocka och mogna och har en diameter på 2 tum, slås den inre barken på stammen jämnt och blåser efter att den gröna yttre barken har rakats av tills den släpper ut från träets hjärta. Därefter lufttorkas den inre barken, dess stora ark tas bort och skärs i remsor. Det här är remsorna som förvandlades till de böjda kanelpennorna. Dessa tappar torkas ytterligare i ugnen eller under solen. När tapparna är solbrända är de redo att skickas över hela världen.

Hur man använder kanel

Kanelpulveret vi erbjuder är helt organiskt och smälter i munnen med en varm, kryddig, söt, aromatisk och delikat smak. Du kan lägga till det i ditt kök för perfekt matlagning och skapa djup också. Den kan användas för att smaka på fruktiga rätter, söt och flingor. Ursprungal kanel kan ge fantastisk arom för att göra varma drycker som kaffe eller te.

Kanelpulver Storpack

Vi är ett Cinnamon Ceylon Pulver grossistföretag. Därför importerar vi direkt från källan och levererar ett stort antal varumärken och företag i Europa. Dra nytta av konkurrenskraftiga priser och premiumkvalitet när du gör affärer med NutriBoost. 

This website needs you to allow the use of cookies as described in our